Hoppa till innehåll
Den 8 april publicerades debattartikeln Pant på mobiler hotar svensk konkurrenskraft och riskerar miljömål. 

I artikeln som är skriven av TechSveriges Frida Faxborn och Magdalena Aspengren, Head of Sustainability & Quality, Telenor och ordförande TechSveriges Hållbarhetsråd uppmanades regeringen att ta sitt ansvar för att skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar hantering av småelektronik. Debattartikeln publicerades på alltinget.se.

Den 9 april deltog TechSveriges Frida Faxborn tillsammans med Mats Lindgren, vd på Kairos Future och Stefan Nilsson, Sustainability & ESG Director på Foxway i Vitecherupp-podden.  Avsnittets tema var ” Hur kan ny teknik, innovationer och digitala lösningar vara avgörande för en hållbar omställning av samhället?”

Den 13 april publicerar vi tillsammans med ett antal branschföreträdare, ett öppet brev till Utbildningsminister Anna Ekström. Undertecknarna föreslår att digital kunskap och programmering får större betydelse i skolundervisningen.

– Samhället har förändrats. Tidigare handlade det framför allt om att fysiskt konstruera produkter. Idag är allt från lastbilar till musik beroende av digitala lösningar. I detta är techbranschen motorn och därför behöver även skolan spegla denna förändring, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige i en kommentar gällande brevet.

Den 16 april kommenterar Christina Ramm-Ericson regeringens vårproposition.

– Den nationella digitaliseringsstrategin med ambitionen om att Sverige ska vara bäst i världen på att tillvarata digitaliseringens möjligheter ter sig alltmer som en tom kuliss utan vare sig ambition eller vilja när det kommer till handling. Förväntningarna på en ambitiös plan föll platt. Det bidde inte ens en tummetott, skriver Christina.

Tillsammans med Innovationsföretagen anordnades ett webbinarium den 23 april. Under webbinariet, som hade titeln Tech och innovation för accelererad hållbar omställning diskuterades branschens viktiga arbete framåt och hur vi tillsammans kan skapa en positiv utveckling och bli en katalysator för en hållbar omställning av hela samhället och dess utveckling.

Den 28 april intervjuas  medlemsföretaget Senators vd Åse Holmberg i vår intervjuserie nystartade serie Hej VD. Under vinjetten ”Hej vd” samlar vi medlemsföretagens syn på året som gått, deras tankar om framtiden men också lärdomar och erfarenheter från en tid som inte liknar någon annan.

 

Läs mer om vad vi gjorde i Maj.