Hoppa till innehåll

Fördjupad rådgivning om uthyrningslagen

TechSveriges uppfattning är som utgångspunkt att medlemsföretagen i TechSverige bedriver verksamhet som inte torde omfattas av uthyrningslagen. Men många företag har ställt frågor kring regelverket och vi har därför utvecklat ett stödmaterial till våra medlemmar.

Materialet består av två delar. Den första delen syftar till att belysa skillnaderna mellan traditionell konsultverksamhet inom vår bransch som inte omfattas av uthyrningslagen respektive regelrätta bemanningsföretag som omfattas av uthyrningslagen.

Den andra delen av materialet innehåller även förslag på åtgärder som ett företag kan vidta när det gäller information till medarbetare, kunder och andra intressenter för att tydliggöra att företaget bedriver traditionell konsultverksamhet och leverans av en tjänst och inte omfattas av uthyrningslagen.

Nedan hittar du även sammanställd information om när de nya reglerna i uthyrningslagen är tillämpliga samt rättsutlåtande.