Hoppa till innehåll
Den 1 december håller Telekområdet ett seminarium om totalförsvarsfrågor.

Den 3 december presenteras juryn för TechAwards, en ny branschtävling och ett event som ska belöna, hylla och sprida kännedom om goda initiativ och arbete som visar på nyttan och möjligheterna med tech. Bakom satsningen står TechSverige tillsammans med IDG.

Den 6 december publicerade vi fem tips för att säkerställa teknikskiftet från de gamla mobilnäten baserade på 2G/GSM och 3G över till de nya 4G och 5G-näten.

Den 6 december släpps det elfte avsnittet av Vitecherupp-podden. I detta medverkar Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen som ligger bakom den omfattande rapporten Svenskarna och internet. Jannike berättar om den senaste rapportens resultat och pratar bland annat om de åtgärder som krävs för att minska digitalt utanförskap.

Den 13 december intervjuas Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer om att ingå i juryn för TechAwards, kompetensbristen i branschen och vikten av att lyfta fram branschen för att få fler att välja tech.

Den 15 december intervjuas Pär Fors som har varit styrelseordförande för TechSverige sedan 2017. Efter fem år av värdefulla och uppskattade insatser ombads Pär Fors att summera sin tid vid ordförandeposten.

Den 15 december kommenterar Fredrik Sand överlämnandet av It-driftsutredningens slutbetänkande till energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar. Betänkandet behandlar viktiga frågor för digitaliseringen av den offentliga förvaltningen och för aktörerna som deltar i arbetet. Men det finns risk att vi kan få vänta länge än på de slutliga svaren på hur it-driften i staten kommer se ut.

Läs mer om vad vi gjorde i januari .