Hoppa till innehåll
Den 13 januari bjöd inrikesminister Mikael Damberg in till ett möte för att diskutera hur staten och näringslivet gemensamt kan bidra till att stärka den svenska försörjningsberedskapen. IT&Telekomföretagens förbundsdirektör Åsa Zetterberg deltog.

Den 15 januari publicerades en kommentar till IT-driftsutredningens delbetänkande om rättsliga förutsättningar för utkontraktering.

Den 26 januari genomförde IT&Telekomföretagen ett webbinarium som belyste digitalisering och välfärdsteknik i våra nordiska grannländer.

IT&T deltog samma datum den 26 januari  i ett dialogsamtal arrangerat av av Utrikesdepartement och Infrastrukturdepartementet på temat framtida svensk digitaliseringspolitik i EU.

Under januari månad genomfördes också en enkätundersökning att få en bild över hur branschen påverkats och också få svar om hur helåret 2020 såg ut för medlemmarna och hur man ser på 2021. Resultatet presenterades på vår webbplats.

Datarådet hade ett möte och inbjudna gäster var IT-driftsutredningens särskilda utredare Annelie Roswall-Ljunggren för att berätta om resterande arbete i utredningen, samt Daniel Melin, Skatteverket, som berättade om GAIA-X.