Hoppa till innehåll
IT-tjänsteföretaget Agero var först ut i vår presentation av värdföretag för Womentor 2021 och näst på tur är Blocket som enligt vd:n Pernilla Nissler är med för att skapa förändring 

– Vi vet att Womentor gör skillnad på riktigt, för oss som företag och för hela branschen. Womentorföretag är bättre på jämställdhet än genomsnittet och vi tror att vi tillsammans kan öka takten mot en attraktivare och mer innovativ digital sektor. VI är övertygade om att en mer jämställd arbetsplats gör oss som företag bättre och vi blir också en mer attraktiv arbetsgivare. För Blocket är en jämställd bransch en självklarhet, säger Pernilla Nissler.

Vad tycker du att Womentor har gjort bra hittills?

– Utöver att ge inspiration och kraft till de som är adepter och mentorer bidrar Womentor med att få med hela företaget på en förändrings och förbättringsresa. Hos oss på Blocket har Womentor gett flera ringar på vattnet internt genom engagemang och faktiska verktyg som vi som företag har kunnat ta tag i och arbeta med.

Har du några idéer om hur Womentor kan utvecklas under 2021?

– 2020 blev ett annorlunda år, nu håller vi tummarna för att vi under 2021 kan ses fysiskt i samband med träffarna givet det är sådana fantastiska tillfällen för nätverkande.

Hur arbetar Blocket för en jämställd bransch under 2021, förutom engagemanget i Womentor?

– Vi vill få fler kvinnor att söka sig till techbranschen och det är en högt prioriterad fråga för oss. Därför är vi med i Womentor. Men vi är också huvudpartner till eventet Female Founders för att uppmärksamma kvinnliga techgrundare och guldsponsor till konferensen DataTjej. Likaså har vi ett pågående arbete internt med att se över allt från anställningsprocesser till representationen i våra reklamfilmer, säger Pernilla Nissler och fortsätter:

– Vi tror att förändring börjar inifrån och vi har idag en jämställd ledningsgrupp och närapå helt jämställt när det kommer till könsbalansen bland våra ledare. Men det är bara början. Genom att ha jämställdhet som en del i vårt dagliga arbete i princip allt vi gör kan vi agera förebild och jobba aktivt mot en mer jämställd arbetsplats techbransch i förlängningen.

Ansök till Womentor 2021!