Hoppa till innehåll
På torsdagen den 10 februari avslutades Womentor, TechSveriges jämställdhets- och förändringsprogram, för 2021 med ett välbesökt webbinarium.

En av deltagarna var TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg:

– Det finns en stor kompetensbrist i techbranschen och vi lider av att vi inte har den könsbalans som vi skulle önska och kan inte växa i den utsträckning som vi vill som företag. Framtiden är här och möjligheterna är enorma men vi måste skapa en bransch och en berättelse som lockar fler, sa Åsa Zetterberg.

Målsättningen med Womentor är att medverkande företag når en jämn könsfördelning, fler kvinnor i ledande positioner och en jämställd kultur. De företag som har deltagit varje år sedan starten 2006 har också ökat den totala andelen kvinnor i sina bolag.

Programmet har drivits av Karin Ahlström på team- och ledarutvecklingsföretaget Ardida.

– Jag har haft många roliga jobb men Womentor är speciellt. Det finns många kvinnor i branschen som har coola arbeten men vi behöver visa och synliggöra dem som förebilder, sa Karin Ahlström.

Under 2022 kommer TechSverige att ta ett helhetsgrepp vad gäller insatser inom jämställdhetsområdet, ett arbete som kommer att pågå under hela året. Rekryteringen till Womentor-programmet kommer därför att pausas under 2022.

TechSverige vill rikta ett stort tack till Karin Ahlström och nätverket Teknikkvinnors Maria Norberg som med stor framgång drivit och utvecklat Womentor.