Hoppa till innehåll
Vi har glädjen att presentera IT-tjänsteföretaget Agero som värdföretag för Womentor från och med 2021. Värdföretagen får möjlighet att koppla ihop Womentors centrala frågor – konkurrenskraft, chefsförsörjning och jämställdhet – med sitt eget arbete.

 

Patrik Frisk, vd på Agero
Patrik Frisk, vd på Agero.

– Vi är jämfört med många andra företag i Womentor ett mindre företag. Det ger oss andra perspektiv och synsätt som vi gärna vill bidra med i programmet. Sedan tycker vi att det är ärofyllt att vara värdföretag för ett program som Womentor så när frågan kom upp var svaret självklart för oss, säger Ageros vd Patrik Frisk.

 Vad tycker du att Womentor har gjort bra hittills?

– Womentor sätter fokus på jämställdhetsfrågan vilket behövs och är bra. Data visar att företag som engagerar sig i frågan till exempel genom att vara med i Womentor har kommit lite längre än företag som inte är med. Förutom det är Womentor ett bra och inspirerande ledarskapsprogram och en möjlighet för adepterna att bygga ett fantastiskt bra nätverk.

Har du några idéer om hur Womentor kan utvecklas?

– Generellt tycker jag att vi skall prata mer om vad vi skall göra för att bli jämställda företag. Detta istället för att prata om varför det är viktigt för det borde vara historia nu.

Hur arbetar Agero för en jämställd bransch, förutom engagemanget i Womentor?

– Womentor är en stor och viktig del i vårt engagemang för en jämställd bransch. Vi försöker att hela tiden arbeta på att bli mer jämställda i vår organisation för att genom det vara en förebild. Vi tror att det finns en stor förändringskraft i att som förebild föregå som ett gott exempel.

 

Ansök till Womentor 2021!