Hoppa till innehåll

Från och med den 1 januari 2019 är Tele2 Sverige AB medlem i IT&Telekomföretagen.

Tele2s medlemskap innebär att IT&Telekomföretagens position som arbetsgivar- och branschorganisation stärks, samtidigt som Tele2 får större möjlighet att vara med att påverka förutsättningarna för branschen.

Nu representerar vi hela telekomsektorn

– Vi välkomnar att Tele2 tar steget och blir medlemmar hos oss på IT&Telekomföretagen. Det är inte bara bra för Tele2 och för oss, utan även för hela telekombranschen. Nu kan vi i vårt viktiga och framgångsrika påverkansarbete säga att vi representerar hela telekomsektorn. Det kommer märkas i vårt fortsatta arbete för att stärka branschen när det gäller allt från kompetensförsörjning till regelförenkling för företag, säger Anne-Marie Fransson tf förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen.

– Vi är en ledande leverantör av integrerad uppkoppling för alla delar av våra kunders liv – från rikstäckande mobiltelefoni till TV och blixtsnabbt bredband i hemmet. Genom Almega kan vi vara med och påverka viktiga frågor som rör vår bransch, såsom kollektivavtal, reglering och frågor kring opinionsbildning. Medlemskapet utgör dessutom en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte, säger Karin Svensson, HR-chef på Tele2.

Medlemskapet innebär för Tele2 att de tecknar IT&Telekomföretagens kollektivavtal. Tele2 får därmed ta del av Almegas hela arbetsgivarservice med experter inom t ex arbetsrätt, arbetsmiljö och lönebildning.