Hoppa till innehåll
Brinner du för en världsledande techsektor i Sverige och hur ny teknologi och digitalisering kan påverka samhällsutvecklingen? Vill du spela en nyckelroll och vara med och påverka techbranschen, opinionen och politiken genom att vara vår expert och talesperson?

Har du ett stort engagemang för digitaliserings- och företagarfrågor och är särskilt intresserad av och kunnig inom telekom och digital infrastruktur?

Då kan tjänsten som Näringspolitisk expert hos på TechSverige vara något för dig!

Om rollen som näringspolitisk expert
Som näringspolitisk expert på TechSverige ska du möjliggöra branschens och medlemsföretagens utveckling. Genom att vara påläst inom telekom och digital infrastruktur samt inspirerande och drivande kommer du också ha en viktig roll för Sveriges fortsatta digitalisering och hållbara tillväxt. Du kommer att ha kontakter med medlemsföretag, politiker och opinionsbildare för att påverka utvecklingen. Tillsammans med dina kollegor kommer du befinna dig i en stimulerande miljö och verka för att TechSverige är fortsatt relevanta med stark trovärdighet.

Ditt uppdrag kommer bland annat att innebära;
Skapa och vårda olika nätverk för att engagera och jobba nära tillsammans med våra medlemsföretag
Omvärldsbevaka och påverka utvecklingen inom techsektorns prioriterade frågor med fokus på telekom- och infrastrukturfrågor som 5G, bredband, mobiltäckning och telekomreglering. I detta ligger även EU-bevakning och internationella samarbeten. Utåtriktat arbete genom att företräda techsektorn och vara talesperson. Löpande ha kontakter med medlemsföretag, politiker och andra nyckelpersoner. Bevaka och driva viktiga näringspolitiska frågor, följa utredningar samt politiska beslut. Driva, initiera och leverera resultat inom olika projekt och initiativ. Respondera på remisser och skriva rapporter.

Mycket samarbete sker även med Almega och Svenskt Näringsliv.

Din bakgrund
Vi ser att du har relevant utbildning samt även erfarenhet från branschen och påverkansarbete. Du har ett stort engagemang för samhällsfrågor i allmänhet och digitaliserings- och företagarfrågor i synnerhet. Du är särskilt intresserad av och kunnig inom digital infrastruktur och telekom samt har god kännedom om det politiska landskapet och myndighetsstrukturer. Vi ser att du har erfarenhet av att hålla föredrag och är en social lagspelare som gärna tar en central roll i olika sammanhang. Det är naturligt för dig att driva projekt och processer framåt, bjuda in till event, skriva rapporter och debattartiklar. Du har lätt för att ta till dig juridiska texter, komplex information och presentera den på ett tydligt sätt och bidra med nya idéer. Du är dessutom van vid att ta fram underlag för opinionsbildning och kommunikation.

Om dig 
För att även trivas i rollen hos TechSverige är du en god kommunikatör med ett starkt självledarskap, driv och har integritet. Du har en hög samarbetsförmåga, servicekänsla och prestigelöshet. Du har den strategiska höjden samt en stark operativ förmåga. Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, både i tal och skrift.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande roll där du får ett stort utrymme med ansvar att utveckla verksamheten, opinionsbildningen och engagemanget för den digitala utvecklingen med särskilt fokus på telekom- och infrastrukturfrågor. Du ingår i ett mycket engagerat, kompetent och professionellt team som stöttar dig i din egen utveckling och i ditt arbete Tillsammans brinner vi för att bidra till en världsledande techsektor i Sverige och att skapa mervärde och goda förutsättningar för våra medlemsföretag. Vi drivs av en platt och välkomnande kultur där varje medarbetare får äga och driva sina frågor. Du får dessutom möjligheten att vara en nyckelperson inom en av Sveriges snabbast växande och mest spännande branscher.

Om TechSverige
TechSverige (f.d. IT&Telekomföretagen) är en bransch- och arbetsgivarorganisation för alla företag inom techsektorn, med uppdrag att tillsammans med medlemmarna skapa bästa möjliga förutsättningar för en världsledande techsektor i Sverige. Detta görs dels genom att påverka lagar och regler i syfte att förenkla för medlemmarna att driva och utveckla företag. Dels genom att erbjuda konkurrenskraftig medlemsservice inom t ex arbetsrätt och andra arbetsgivare relaterade områden.
Bland våra över 1400 medlemsföretag återfinns allt ifrån små startupbolag med få anställda, till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen. TechSverige är en av nio samverkande förbund inom Almega. Våra medlemmar är också medlemmar i Svenskt Näringsliv.  Läs gärna mer www.techsverige.se

Har vi väckt ditt intresse?
HR Commitment Executive Search är vår rekryteringspartner och du är välkommen att enkelt söka tjänsten på www.hrcommitment.se
Sök gärna tjänsten omgående då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan TechSverige och kandidat.
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Manne Didehvar på +46 (0)70-962 75 10 eller Mia Hasslebrant på +46 (0)76-864 17 54.