Hoppa till innehåll
Idag, tisdagen den 8 mars, är det Internationella kvinnodagen. Det uppmärksammar vi på TechSverige med bland annat en Hej vd-special där Tele2:s vd Kjell Morten Johnsen svarar på frågor med jämställdhetstema.

Vad tycker du att branschen kan göra bättre för att attrahera fler kvinnor?
– Det har varit – och fortsätter att vara – en mansdominerad bransch. Jag tror att hela branschen behöver jobba brett med alla delar av en yrkesbana – från det att man intresserar sig för teknik och väljer ett jobb inom det, till att man så småningom går i pension. Branschen kan samarbeta mer och bättre kring de här frågorna, inspirera och lära av varandra för att få en större gemensam påverkan på frågan, säger Kjell Morten Johnsen.

Har du några råd till kvinnor som vill söka sig till techbranschen?
– Mitt enkla råd är just att söka sig hit! Tele2 och övriga branschen vill gärna se att fler kvinnor söker sig till oss.

Hur jobbar ni på Tele2 för att locka, behålla och utveckla kvinnor i branschen?
– Vi arbetar målmedvetet med rekryteringen till styrelse, koncernledning och ledningsgrupper för att leva upp till våra mångfaldsambitioner. Dessutom har vi en ambition att bolagets anställda ska spegla hur samhället ser ut i stort när det kommer till mångfald.