Hoppa till innehåll
Är man nyfiken som person, intresserar sig för digitaliseringen och har en hunger att lära sig, så kan man ta sig långt inom branschen. Det säger Mimmi Holm, säljchef på Blocket som är ett av årets värdföretag för Womentor,  IT&Telekomföretagens förändrings- och jämställdhetsprogram, och jobbar hårt med att lyfta kvinnliga medarbetare och få fler kvinnor intresserade av techbranschen . 

Hur hamnade du i techbranschen?

– Av en ren slump. Jag har alltid jobbat på bolag som erbjuder tjänster och tyckt att framförallt de digitala tjänsterna varit extra intressanta. Skalbarheten och digitaliseringen vi är mitt inne i är så otroligt spännande på alla sätt och vis – och tech är en essentiell del av det såklart. Jag är ekonom i grunden och tycker det är extra kul att jobba på ett techbolag där jag dagligen lär mig mer om hur allt inom produkterna fungerar, och hoppas på att jag kan bidra med ett business och kundupplevelse perspektiv, säger Mimmi Holm.

Vad är det bästa med att jobba på Blocket?

– Helt klart mäniskorna. Kollegorna tillbringar man största delen av dagen med och jag känner mig lyckligt lottad att få tillbringa den med så många trevliga och smarta personer.

Har du några råd till unga som vill söka sig till techbranschen?

– Var nyfiken och försök att hålla dig uppdaterad om vad som händer i branschen. Vi befinner oss i konstant förändring och det gäller att hänga med. Våga ställa frågor och försök hitta en mentor att bolla med och att lära sig av. Mitt tips generellt är att försöka hitta ett bolag med en bra företagskultur med sunda värderingar.

Vad tycker du är det bästa med techbranschen?

– Det händer saker hela tiden, både i branschen men även i samhället generellt, där vi kan påverka och framförallt möjliggöra så mycket för både företag och individer. Ta exempelvis att varje gång något säljs via Blocket så vet jag att vi möjliggjort för något för två parter: vi får en glad säljare som får sålt sin vara och en glad köpare som köpt något nytt. Detta hade inte varit möjligt i samma utsträckning om vi inte haft teknologin som möjliggör – på Blocket finns det varje dygn drygt 500 000 objekt. Hur coolt är inte det?

Vad ser du för möjligheter och utmaningar i branschen?

– Techbranschen är som många säkert vet mansdominerat. Men det är tråkigt att stirra sig blind på det och jag tycker verkligen att branschen har tagit stora kliv och utvecklats senaste åren. Vi tjejer kan påverka och har goda möjligheter inom branschen, men just på grund av tempot och utvecklingen så måste man gilla snabba puckar – oavsett om man är man eller kvinna. Är man nyfiken som person, intresserar sig för digitaliseringen och har en hunger att lära sig, så kan man ta sig långt inom branschen.