Hoppa till innehåll
Idag, torsdagen den 17 juni, äger Womentors värddag i Womentor 2021 rum. I ett digitalt webbinarium föreläser bland andra Ageros vd Patrik Frisk om ledarskap för ökad jämställdhet.

– Vi är jämfört med många andra företag i Womentor ett mindre företag. Det ger oss andra perspektiv och synsätt som vi gärna vill bidra med i programmet. Sedan tycker vi att det är ärofyllt att vara värdföretag för ett program som Womentor så när frågan kom upp var svaret självklart för oss, säger Ageros vd Patrik Frisk.

Patrik Frisk, vd på Agero
Patrik Frisk, vd på Agero.

Hur gör Agero för att locka kvinnor till branschen?

– Vi har gjort olika saker genom åren från att stödja initiativ såsom Datatjej, erbjuda praktikplats för högstadieelever och examensarbete och marknadsföra kvinnor som förebilder. Att vara med i Womentor är också en stor sak för oss i det arbetet. Sedan arbetar vi mycket med att kvinnor och män skall trivas lika bra på Agero tex har vi föräldralön.

Vad borde branschen i stort göra för att locka fler kvinnor?

– Se till att vara det företag som kvinnor och män vill arbeta på. Se tex till att inte ha några skillnad i lön pga kön. Se till så att ledningsgruppen är jämställd. Uppmuntra kvinnor och män att ta samma ansvar för barn tex genom föräldralön. Sedan måste vi också ta tag i osunda normer och jargong. Är det ok att hämta på förskolan kl 15 utan att få någon kommentar om att man lämnar tidigt? Hur sätter vi samman team och ger alla samma chans? Vad gör vi för aktiviteter på konferensen som lockar både kvinnor och män i olika åldersgrupper? Här finns det massor att göra!