Hoppa till innehåll
Årets sista datarådsmöte hölls den 1 december. Där presenterades en ny marknadsrapport om Datacenter i Sverige (Radar) samt en rapport om Schrems II-domens inverkan på företag (Digital Europe).

Arbetet med att rulla ut Almegas nya grafiska profil inleddes den 2 december. För IT&Telekomföretagens del innebar detta att techsverige.se fick ett nytt utseende, vår logga byttes ut och den blåa färgen ersattes med en grön som alla Almegas förbund nu använder sig av.

Samma datum tecknade  IT&Telekomföretagen inom Almega nya kollektivavtal för telekomföretag med fackförbunden Akavia, Ledarna, SEKO, Sveriges Ingenjörer och Unionen. De nya avtalen sträcker sig över 29 månader och den totala kostnadsramen om 5,4 procent inkluderar både löneökningar och ökade pensionsavsättningar. Johan Mann sammanfattade sedan avtalsrörelsen i en filmad intervju.

Telekområdets sista möte för året ägde rum den 7 december med fokus på VP21.

Den 9 december var det premiär för IT&Telekomföretagens podcast Vitecherupp. Gäst var Årets AI svensk 2020, Markus Lingman.

Den 17 december presenterades  IT-kompetensbristen – en rapport om den svenska techsektorns behov av spetskompetens. Rapporten är IT&Telekomföretagens fjärde kartläggning av kompetensbristen inom den digitala sektorn, och släpptes i samband med ett direktsänt webbinarium.

Den 18 december sammanfattade  förbundsdirektör Åsa Zetterberg och förbundsordförande Pär Fors ett omvälvande år i en film.