Hoppa till innehåll
Den 2 april anordnade IT&Telekomföretagen ett webbinarium om hur IT- och telekombranschen påverkas av coronakrisen. Deltog gjorde bl.a. energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman.

Resultat från en enkät om kompetensbristen publicerades den 15 april på techsverige.se.

Den 16 april anordnades ett webbinarium för startups.

Tillsammans med Almega och Innovationsföretagen skrev IT&Telekomföretagen en debattartikel (publicerad i Ny Teknik 22 april) i syfte att lyfta den del i vårt åtgärdsprogram som handlar om kompetensutveckling under korttidsarbete.

IT&Telekomföretagen, tillsammans med kollegor från Almega, hade den 22 april ett möte med ansvariga tjänstemän på Infrastrukturdepartementet för att understryka vikten av att PTS rapport om rapport om lokaliseringsprincipen remitteras brett.

IT&Telekom­företagens åtgärdspaket – konstruktiva förslag för att klara coronakrisen och rusta Sverige för framtiden presenterades den 23 april. Samma dag träffade Pär Fors, Åsa Zetterberg och Christina Ramm-Ericson energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Den 28 april medverkade Åsa Zetterberg i ett panelsamtal arrangerat av utredningen om digital spetskompetens. Utredningen har också publicerat en rapport som återger innehållet i en kompetensenkät.

Den 29 april träffade Pär Fors, Åsa Zetterberg och Christina Ramm-Ericson moderaternas näringspolitiska talesperson Lars Hjälmered.

För att se effekterna av covid-19 för IT&Telekomföretagens medlemmar skickades en enkät ut sista veckan i april.

 

Läs mer om vad vi gjorde i Maj 2021