Hoppa till innehåll
Vitecherupp är IT&Telekomföretagens nya podd som handlar om hur techsektorn kan bidra till ett hållbart samhälle som tar tillvara på digitaliseringens  möjligheter. Gäst i det tredje avsnittet är Maria Norberg, vd, Teknikkvinnor som också är engagerad i IT&Telekomföretagens förändrings- och ledarskapsprogram Womentor.

Avsnittet släpps på den internationella kvinnodagen den 8 mars. En viktig dag då vi tar tillfället i akt att lyfta och prata om jämställdheten i techsektorn. Det är EN dag på året i kalendern men ett pågående arbete som måste göras 365 dagar om året för att nå ett jämställt samhälle och näringsliv.

IT&Telekomföretagen bedriver ett aktivt och långsiktigt arbete för att förbättra jämställdheten i branschen. Det är viktigt, inte minst för att vi inte ska gå miste om kompetens och talang som är en central del av medlemsföretagens och branschens framgångar. Vår målsättning är att nå en jämn könsfördelning, där inget kön utgör mindre än 40%, i Womentor-företagen till år 2025 och för hela techbranschen till 2030. Likaså ska andelen kvinnliga chefer vara minst 40 procent till år 2030.

I dagens avsnitt med Maria Norberg pratar vi om den positiva utvecklingen hos Womentorföretagen där jämställdheten är fortsatt hög och om vad som behöver göras framåt för att påskynda arbetet mot en jämställd techbransch.