Hoppa till innehåll
Varför har ni tagit detta initiativ?

Trimble förändrar arbetssätt världen över med produkter och tjänster som kopplar samman den fysiska och digitala världen. Trimble tillhandahåller bl.a. mjukvaran Tekla Structures för konstruktion, bygg och anläggning som bygger på det öppna informationsflödet, byggbara modeller och samarbeten. När Coronakrisen slog till ville vi möjliggöra och underlätta kommunikationen mellan aktörerna i byggprojekt nu när många arbetar hemifrån. Vi har utökat funktionaliteten i vår samarbetsplattform Trimble Connect för den personliga gratislicensen, med flera av business-funktionaliteterna.

Vad erbjuder ni konkret?

Samarbetsplattformen länkar data genom varje fas i en byggnads livscykel och möjliggör välgrundade beslut och förbättrar projekteffektivitet. Funktionerna i den utökade gratisversionen kommer att gälla till och med juni 2020. Vi har också gjort det möjligt att få testa vår produkt Tekla Model Sharing free trial, som nu kan användas fritt i 90 dagar för att ge Tekla Structures-användare möjlighet att arbeta mer effektivt hemifrån med projektkollegor oberoende av var de fysiskt sitter.

Vad önskar ni uppnå?

Vi vill underlätta för samtliga aktörer och möjliggöra att byggprojekten kan fortsätta även om det finns restriktioner på fysisk närvaro. Trimble Connect är en molnbaserad plattform som ger den möjligheten, att kunna samverka och kommunicera med andra medarbetare kring 3D-modeller, ritningar, rapporter, monteringsanvisningar och andra handlingar som behöver delas under ett byggprojekt.

Vilka riktar ni er till med ert initiativ?

Alla användare av byggnadsinformation som cirkulerar i ett byggprojekt och som önskas delas i realtid, kan använda vår samarbetsplattform. Sedan vill vi möjliggöra för konstruktörer som sitter och modellerar i Tekla Structures att testa Model Sharing-funktionaliteten i sina projekt.

Praktiska råd och information som hjälper dig att få tillgång till Teklas programvara och tjänster på distans hittar du här.