Hoppa till innehåll
Varför har ni tagit detta initiativ?

Det är många som gör heroiska insatser i vårt samhälle just nu, och vi vill kunna bidrag med det vi kan – ett snabbt och säkert bredband. Allt fler arbetar och studerar hemma, vilket innebär att prestandan inte alltid räcker till för alla hushåll när i många fall flera använder bredbandet samtidigt. Vi tog därför initiativet att höja hastigheterna på bredbandet hos våra kunder med lägsta hastigheterna.

Men det är viktigt för oss att tänka på både på hastighet och stabilitet. Sedan några veckor erbjuder vi därför myndigheter en tjänst som gör att deras webbsidor blir mer stabila under den hårda belastning som ofta drabbar dem under kriser. På detta sätt ökar vi möjligheterna att medborgarna får samhällsviktig information – utan att mötas av en kraschad webbsida.

Vad önskar ni uppnå?

Enkelt uttryckt vill vi underlätta arbetsvardagen för de allt fler människor som nu arbetar och studerar hemma. Sedan är det naturligtvis roligt om fler följer efter med egna initiativ.

Vilka riktar ni er till med ert initiativ?

Vi riktar oss till alla som använder internet i hemmet. Och vi vet att det är mer än bara arbete och studier som är viktigt i hushållen – nyhetsförmedlingen spelar också en stor roll under svåra tider och så även nu.

Vad erbjuder ni konkret?

Vi höjer de lägsta hastigheterna 100 Mbit/sek och 250 Mbit/s till 500 Mbit/s – alltså uppemot fem gånger snabbare hastighet i bredbandet. Det är kostnadsfritt, hushållen behöver inte göra något för att aktivera förändringen, och den pågår tills allt fler börjar gå tillbaka till kontoren och skolorna.