Hoppa till innehåll

Blocket använder sin plattform och sina två sajter Blocket Jobb och Blocket Bostad för att bidra till samhället under coronakrisen. Genom att starta och lyfta fram olika initiativ och samarbeten hoppas man inspirera andra att hjälpa till.

Blocket är Sveriges största marknadsplats på nätet för begagnathandel och har flera sajter kopplat till sig, bland annat jobbsajten Blocket Jobb och bostadssajten Blocket Bostad. Till följd av covid-19 använder Blocket nu sina sajter för att lyfta fram initiativ som kan underlätta för samhället.

– Vi är ett värderings- och syftesdrivet företag som vill bidra till en hållbar värld för alla och vi har en plattform som vi tror är ett väldigt bra verktyg. För oss var det därför självklart att fundera på vad vi skulle kunna bidra med, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket.

För att underlätta för de som har möjlighet att hjälpa till har Blocket startat hashtaggen #blockethjälpen. Initiativet går ut på att det är gratis att lägga upp annonser där man erbjuder hjälp. Till exempel kan det handla om att handla, gå ut med hunden, eller hjälpa till med läxor.

– Med Blockethjälpen kan vi erbjuda vår plattform för personer som vill hjälpa till över hela landet, säger Pernilla Nissler.

Blocket har också inlett ett samarbete med hotellkedjan Elite Hotels, som går ut på att hotellet kan lägga ut hotellrum som bostäder på Blocket Bostad. Genom samarbetet vill Blocket hjälpa till att fylla tomma hotellrum och rädda hotelljobb. Samtidigt ser man att samarbetet kan underlätta i städer där det finns bostadsbrist.

– Vi såg att vår plattform kunde hjälpa till på andra sätt. Tillsammans med Elite Hotels kan vi nå ut till bostadssökande som letar efter månadsboenden i hela Sverige, berättar Pernilla Nissler.

Utöver dessa två initiativ använder Blocket också sin sajt Blocket Jobb för initiativet ”Blocket hjälper sjukvården” och ”Talanger söker och talanger finnes”.  Det första handlar om att göra det gratis för arbetsgivare som rekryterar inom vården i utvalda yrkeskategorier som det stort behov av just nu. Det andra initiativet innebär att Blocket har gjort det kostnadsfritt att annonsera på Blocket Jobb. Syftet med detta är att hjälpa till med att matcha företag som tvingas varsla, med företag som har personalbrist.

– Vi hoppas att det vi gör på Blocket och det som våra användare gör får en spridningseffekt och leder till goda idéer hos andra. För oss är dessa initiativ ett sätt att ta ansvar och vara en del av en lösning. Vi tror att vi lättare kan komma ut ur den här krisen genom att inspirera och influera varandra till att göra goda saker tillsammans, säger Pernilla Nissler.