Hoppa till innehåll

Förordningen träder i kraft i juli och viss AI-användning förbjuds i januari 2025. Fler steg följer fram till och med 2030.  

För dem som tar fram nya AI-lösningar är det också viktigt att komma ihåg att system och modeller som används till forskning, eller som är under utveckling och ännu inte tagits i bruk, omfattas inte av förordningen.  

Frågorna kring AI-förordningen är många. TechSverige har i rapporten Med AI som medel pekat på behovet av riktlinjer och stöd från den myndighet som får ansvar för AI-förordningen. I väntan på det är det mycket bra att Svenskt Näringsliv är tidigt ute och sprider kunskap om AI-förordningen. 

Svenskt Näringslivs AI-expert, Carolina Brånby , introducerar AI-förordningen i ett inspelat seminarium från den 11 juni. 

Två rapporter från TechSverige belyser utvecklingen av AI i Sverige och identifierar nödvändiga åtgärder för att stärka landets konkurrenskraft. Rapporterna presenterar en strategisk väg framåt för att framtidssäkra Sveriges position inom AI.