Hoppa till innehåll

Seminarium: Med AI som medel 

AI-utvecklingen går i rasande takt och Sverige, som varit en digital pionjär, halkar efter i internationella jämförelser. Se TechSveriges Almedalenseminarium med panelsamtal under rubriken Med AI som medel – så stärker vi Sveriges konkurrenskraft.

Sverige har många fördelar och möjligheter till att stärka vår konkurrenskraft genom AI. Med tanke på att ungefär femtio procent av BNP kommer från exportnäringen och att vårt välstånd väldigt mycket bygger detta, behöver vi ha särskilt fokus på AI för att framtidssäkra Sverige. Under seminariet kommer ledande experter från techbranschen, representanter från politiken och AI-kommissionen diskutera vägen framåt för att säkra Sveriges position och skapa förutsättningar så att AI kan bli en drivkraft för entreprenörskap, nya företag, nya tillämpningar och tjänster som stärker svensk konkurrenskraft.