Hoppa till innehåll

Seminarium: Tech­företag och kollektivavtal

Se TechSveriges och Sveriges Ingenjörers Almedalenseminarium med panelsamtal under rubriken Techföretag och kollektivavtal – vilka är möjligheterna och utmaningarna?

Hur kan kollektivavtal bidra till utvecklingen av Sverige som en världsledande technation? Tongivande röster har höjts för att kollektivavtal inte skulle vara anpassade till techbolagens verklighet. Samtidigt omfattas en stor del av medarbetarna i techbranschen av kollektivavtal. Flera företag ser fördelarna med kollektivavtal och medger flexibilitet i att kunna anpassa villkoren utifrån den egna branschen, snarare än via trögrörlig lagstiftning eller rättslig prövning. På seminariet diskuterar företagare och företrädare för fackföreningar, arbetsgivare och partsvärlden möjligheter och utmaningar samt på vilket sätt kollektivavtal bidrar till innovationsförmåga och konkurrenskraft i techvärlden.

Medverkande:

Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition and Employer Brand, Tietoevry
Anders Palklint, Board member, personnel representative, Tietoevry
Per Wallentin, koncernchef och vd, Knowit
Irene Wennemo, gd, Medlingsinstitutet
Camilla Frankelius, förhandlingschef, Sveriges Ingenjörer
Einar Humlin, förhandlingschef, TechSverige
Ellinor Bjennbacke, moderator, TechSverige
Torsten Kjellgren, moderator, Sveriges Ingenjörer