Hoppa till innehåll

Webb-tv: Seminariet om en techpolitik för EU

Inför det kommande valet till Europaparlamentet bjöd TechSverige in till årsmötesseminarium med samtal och debatt om digitaliseringens betydelse för Sveriges och EU:s välstånd. Techledare och kandidater till Europaparlamentet diskuterade hur vi säkerställer en techpolitik som bidrar till EU:s konkurrenskraft, en grön och digital omställning och Sverige som ett digitalt föregångsland.

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet i Sverige, då 21 svenska ledamöter ska väljas. Digitaliseringen i EU och dess bidrag till både konkurrenskraft och grön omställning kommer att vara avgörande frågor under mandatperioden. TechSverige har tagit fram rapporten En techagenda för EU, för att öka förståelsen för digitaliseringens och techbranschens betydelse för EU:s och Sveriges välstånd.

Se även

TechSveriges näringspolitiska expert Fredrik Sand, Arba Kokalari (M), Evin Incir (S), Henrik Lönnev, vd på Kivra, och Regina Dahlström, Sverige-vd på Equinix, om TechSveirges rapport och seminarium inför valet till Europaparlamentet 9 juni.