Hoppa till innehåll

DEBATT: Vårdens digitalisering kräver en särskild förhandling

TechSverige skriver tillsammans med Vårdföretagarna, Swedish Medtech och Lif – de forskande läkemedelsföretagen en replik till Jakob Forssmed i Göteborgs-Posten 23/6. Vi presenterar gemensamt ett konkret förslag till en särskild sverigeförhandling för tydligare roller och åtaganden, stärkta mandat, uppföljning och samfinansiering för genomförande av en digital infrastruktur för vården. Vi uttrycker vikten av att näringslivet får möjlighet att bidraga från dag ett, jämlikt i en nationell förhandling.

Utvecklingen av vårdens digitala infrastruktur är ett av vår tids största infrastrukturprojekt. Alla krafter behövs och det behöver bli rätt för att stärka innovation, patientnytta, ett konkurrenskraftigt näringsliv och framför allt; framtidssäkra svensk välfärd.