Hoppa till innehållTRUE använder blockkedjeteknik och smart design för tryggare framtid

I drygt två år har TRUE hjälpt företag, skolor och institutioner att automatiskt utfärda blockchainsäkrade dokument och bevis. Dokument behöver med den nya tekniken inte skrivas ut, eller postas. Alla dokument utgivna genom TRUE får en unik URL som sedan kan skickas via email eller delas på sociala medier med ett knapptryck. Ett enskilt dokument kan då besökas och läsas av tusentals personer samtidigt om så skulle behövas, samt lagra statistik kring just användandet/läsandet.

Om många kan dela på och läsa ett dokument samtidigt behöver det inte kopieras upp i många exemplar eller skickas individuellt. Det minskar risken för att någon ändrar i det. Man kan samtidigt skydda det mot nedladdning och på andra sätt styra användandet eller läsandet, genom att i vissa fall kunna kräva lösenord.

I och med att dokumentets metadata säkras i blockkedjor blir det omöjligt att förfalska dem och både utgivare och mottagare kan se när någon har verifierat ett dokument som äkta. 

Med detta kan t.ex. högskolor, institutioner, förbund och företag se exakt hur ofta och när dokument tittas på, hur de delats, skickats, eller om de laddats ned. Att förstå hur och när trafik kommer till ett dokument gör att man som institution eller företag kan lära sig om var ens främsta målgrupp finns och vilka kanaler man bör fokusera sin kommunikation på.

TRUE:s teknik används idag av skolor som Berghs, IHM, och Handelshögskolan. Eftersom utbildningsbevisen ofta visas upp i sociala medier bidar de till inspiration för fortsatt utbildning och genererar organisk trafik till institutionerna. Andra företag använder tekniken för allt från ISO-certifieringar till licenser. Säkerheten hjälper till att minimera frågetecken och bygga förtroende mellan organisationer. En tryggare grund för goda samarbeten.

Kontaktperson:

Patrik Slettman
Vd och Grundare
patrik@trueoriginal. com