Hoppa till innehåll
Bland våra cirka 1350 medlemmar återfinns allt ifrån små startup bolag med få anställda, till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen. Under vinjetten ”Hej vd” samlar vi deras syn på den senaste tiden och deras tankar om framtiden. Robin Suwe är ny vd för Blocket sedan den 30 juni.

Grattis till nya jobbet! Vad var det som gjorde att du tackade ja?

– Tack! Det känns roligt att få komma tillbaka till Blocket. Jag tackade ja eftersom Blocket befinner sig på en spännande transformation. Med min erfarenhet och kunskap inom marknadsplatser kan jag vara med och bidra till Blockets utveckling mot att bli nästa generations marknadsplats. Och så är det ett bolag med ett syfte som gör att det känns bra att gå till jobbet varje dag. Att få bidra till en hållbar värld, med massor av möjligheter, för alla, är väldigt givande.

Coronakrisen har ju påverkat vårt samhälle i grunden – hur ser du på techbranschens roll och bidrag under dessa utmanande tider? 

– Pandemin tvingade oss att snabba på en digital omställning och techbranschen har onekligen spelat en viktig roll för det. Inte minst har det varit viktigt ur ett smittspridningsperspektiv, men det har också bidragit till en spännande kulturell förändring. Många omvärderar nu sina arbetssätt och vi har hittat nya vägar för att samarbeta även om vi inte är på samma plats. Det kommer påverka hur vi jobbar, lever och umgås även framöver. Vår tjänst har också utvecklats i takt med pandemin, och exempelvis våra säkra frakt och betallösningar är något som använts i ännu högre utsträckning.

Om du blickar framåt, hur ser du på den närmsta framtiden? Vilka blir dina prioriterade frågor/fokusområden?

– Blocket finns till för alla och vi kommer fortsätta att jobba för att Blocket ska vara en del av livet, i livets alla skeden. Det gör vi genom att utveckla alla våra affärsområden och göra Blocket till den plats man vänder sig till oavsett vad man behöver – utbildning, jobb, bostad, bil eller spjälsäng.

– För Blocket som arbetsplats har pandemin inneburit en hel del, kanske framförallt att vi alla arbetar hemifrån sedan länge. Och blickar vi framåt planerar vi även för att vara en hybrid arbetsplats, där man kan göra sitt arbete från på kontoret, eller någon annanstans. Exakt hur det kommer se ut är något vi kommer sätta tillsammans och där mycket arbete kommer läggas för att säkra att vi är en så bra och effektiv arbetsplats som möjligt.