Hoppa till innehåll
Vahid Zohali efterträdde Johan Rittner som Sverigechef på IBM Sverige i oktober 2020.  Sedan årsmötet i maj har han  även tagit över Johan Rittners plats i IT&Telekomföretagens styelse. 

Kan du berätta lite om dig själv?

– Jag har verkat inom IT-branschen en lång tid och haft förmånen att leda organisationer och team i fantastiska företag som exempelvis CGI, Tieto och DXC Technology, och sedan i höstas som vd för IBM i Sverige. Ledarskapsfrågor, CSR och att skapa inkluderande förutsättningar till förändring ligger mig nära.

Vad ser du mest fram mot i ditt arbete som ledamot i styrelsen?

– Att kunna vara delaktig och bidra i det viktiga arbete som görs. Speciellt i denna tid där techsektorn får en allt större betydelse och möjlighet att bidra till ett bättre, hållbarare, samhälle och där vi ser att Sverige har fantastiska möjligheter att ta en ledande roll.

Vad känner du att du kan bidra med till styrelsen?

– Med insikter och inspiration, inte minst från mina erfarenheter av att bygga och utveckla verksamheter med fokus på digitalisering i en lång rad brancher, såsom Financial Services, Telecom, Energisektorn, tillverkande industri och hälsosektorn.

Vilka frågor tycker du är viktigast för IT&Telekomföretagen att driva?

– Digitaliseringens möjligheter, driva frågor för att Sverige skall kunna fånga det tillfälle vi nu har att ta ledande positioner och driva en hållbar utveckling. Kopplat till detta, frågor som mångfald och ledarskap vilka jag ser centrala för att driva detta framåt.