Hoppa till innehåll
Nyligen skickade regeringen in Sveriges plan för att få ta del av pengar genom EU:s återhämtningspaket.

Noterar att det i två av fem fokusområden helt saknas digitala komponenter. I två av områdena finns vad jag närmast skulle beskriva som ”kreativa formuleringar” om digitala komponenter. Det är bara inom fokusområdet ”Utbyggnad av bredband, digitalisering av offentlig förvaltning och forskning” som den digitala komponenten är tydlig.

Nej! Bara för att regeringen använder ordet bredband 203 gånger och digitalisering 83 gånger så är det här inte en återhämtningsplan värdigt ett land som vill vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter! Vågar man hoppas på bakläxa från EU?

My Bergdahl
Näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen

Ta del av Sveriges återhämtningsplan här