Hoppa till innehåll
Den 1 juni tillträder en ny förhandlingschef på IT&Telekomföretagen. Johan Mann efterträds av Einar Humlin som har en mycket god kännedom om såväl organisationen som branschen.

– Jag har över 20 års erfarenhet av förhandlingar och som förhandlingschef inom Almega och i det privata näringslivet. Jag var förhandlingschef för IT&Telekomföretagen i fem år innan jag hade samma roll på Telia i fem år och sedan på Tele2 i tre år, men har även arbetat med förhandlingar inom industrin, tågsektorn och kommunikations- och logistiksektorn. Jag är en av författarna till senaste upplagan av ”Förhandlarboken” som handlar just om förhandlingar i arbetslivet.

Kan du ge oss en kort presentation av dig vid sidan av arbetet?

– Jag är 50 år fyllda och bor med min snart 15-årige son och en liten hund som heter Zappy vid Nytorget på Södermalm.

Vad var det som lockade dig med tjänsten?

– IT, telekom och techsektorn är och har alltid varit en bransch i förändring och av stor betydelse för det moderna samhällets utveckling. Den betydelsen kommer att fortsätta öka och att få vara en del av en sådan fantastisk bransch är otroligt spännande inte minst med tanke på arbetet med ett hållbart framtida arbetsliv i en lokal, nationell och global kontext. Jag ser fram emot att å vara en del av det grymma team som Åsa Zetterberg leder inom Almega och IT&Telekomföretagen och ta nästa steg som TechSverige.

Vilka utmaningar kan du se i arbetet?

– Mycket av det regelverk våra medlemsföretag verkar i skapades i en annan tid och för andra branscher. Vi ska modernisera det och skapa regler och kollektivavtal som är relevanta för framtiden och jag hoppas våra fackliga medparter vill vara med i den utvecklingen. Det handlar främst om lönebildningen och utvecklingen av våra avtalade pensionssystem som jag vill ska bli mer flexibla och individuellt anpassningsbara på det sätt som våra medlemsföretag önskar. Vår senaste statistik visar att våra medlemsföretag efterfrågar vår service i mycket stor utsträckning vilket tyder på ett stort förtroende för oss. Att skapa nytta för medlemsföretagen är vår prioritering nr 1 så det är extra kul att utifrån det bygga vidare vårt värdeskapande till medlemmarna i arbetsgivarfrågorna.