Hoppa till innehåll
Se inspelningen från webbinariet längre ner.

Datacenter har en betydande roll i digitaliseringen av Sverige, både för samhälle och näringsliv. Den ökande efterfrågan på processorkraft och molnlagring är en trend som accelererat och en allt större del av våra liv innehåller inslag där data ska processas och lagras.

En ny rapport från Radar Ecosystem belyser datacenters roll i den fortsatta digitaliseringen av Sverige och kartlägger marknaden samt rådande utmaningar och hinder t.o.m. 2025. Rapporten innehåller också en analys av elanvändning, installerad effekt, energi- och skattefrågor samt ett hållbarhetsperspektiv.

Välkommen till ett webbinarium där rapportens slutsatser presenteras, diskuteras och kommenteras. Samtalet kretsar kring marknadsutvecklingen för datalagring och IT-drift, samt utmaningar och möjligheter. Deltar gör en panel bestående utav representanter från både kund- och leverantörssidan.

I panelen deltar:
Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef, IT&Telekomföretagen
Jörgen Edsvik (S), kommunalråd, Gävle Kommun
Johan Harrysson, försäljningschef, Safespring
Stefan Nilsson, marknadschef, Conapto

Rapporten presenteras av Hans Werner, vd, Radar Ecosystem och moderator är Robert Thorburn, kommunikationsrådgivare och projektledare, Svenskt Näringsliv.

När: Torsdagen den 25 februari 2021 kl. 09.00-10.00
Var: Digitalt, länk mejlas ut till anmälda i närmare anslutning till webbinariet

Registreringen är stängd. För sen anmälan, kontakta Nicole Vianna på nicole.vianna@techsverige.se