Hoppa till innehåll
År 2030 siktar Google på att driva all sin verksamhet med endast koldioxidfri energi. Detta är Googles största hållbarhetssatsning hittills. Utöver det är Google engagerade i åtgärder långt bortom den egna verksamheten genom att skapa olika verktyg och investera i teknik som kan hjälpa olika aktörer att gå mot en mer hållbar värld.

Exempelvis hjälper Google fler än 500 städer och lokala myndigheter att minska sammanlagt 1 gigaton (en miljard ton) koldioxidutsläpp per år till 2030. Google har också använt AI för att hjälpa till att effektivisera vindkraftverk, transportsystem i städer och för att kartlägga hur solceller kan vara en hållbar och kostnadseffektiv investering för enskilda husägare.

Google vill använda sin kunskap och kompetens för att vara till hjälp och göra saker bättre. Kampen mot klimatförändringarna är inget undantag. Vetenskapen är tydlig: Världen måste agera nu om vi ska avvärja de värsta konsekvenserna av klimatförändringen.

Hållbarhet har varit ett kärnvärde för Google sedan starten 1998. I slutet av det första decenniet, 2007, var Google det första stora företaget som var koldioxidneutralt i företagets verksamhet. Sedan dess har alla sökningar, skickade Gmail och streamade YouTube-videor, haft noll koldioxidavtryck från Googles datacenter.

I slutet av det andra decenniet blev Google den största företagsköparen av förnybar energi i världen och det enda företaget i samma storlek som matchade 100% av Googles verksamhets årliga elförbrukning med förnybar energi -  tre år i rad. Såhär under det tredje decenniet vill Google gå ännu längre för att bygga en koldioxidfri framtid för alla.

Genom att utnyttja ny teknik, investera i rätt infrastruktur och verktyg och stärka partners, ideella organisationer och människor, kan Google använda den samlade kompetensen till att sprida användandet av och investeringar i hållbar energi. Detta kan vara det mest avgörande decenniet hittills för att hantera klimatförändringarna. Google är stolta över delaktigheten i det arbetet och att kunna hjälpa till att föra världen närmare en koldioxidfri framtid för alla och nå klimatmålet om hållbar energi för alla.

Länk till sida med ytterligare information och kontaktuppgifter;
https://blog.google/outreach-initiatives/sustainability/our-third-decade-climate-action-realizing-carbon-free-future  

 

 Heidi JernKontaktperson

Heidi Jern
Public Policy Manager for Finland & Sweden
hjern@google.com