Hoppa till innehåll
Sundsvalls kommun är ett framgångsexempel när det gäller digitalisering och de har lyckats i arbetet med att bygga morgondagens digitala infrastruktur redan idag. Under ett webbinarium delade Marcus Matteby, CDO, Sundsvalls kommunkoncern och Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande med sig av lärdomar från arbetet. De berättade om hur man möter digitala krav och kan arbeta för att bygga ett digitalt välfärdssverige. Johan Magnusson, Docent vid Göteborgs universitet och Swedish Center for Digital Innovation (SCDI) medverkade också och gav sin syn på digital infrastruktur och arbetet i Sundsvalls kommun.

-Det här är inga tomtebloss. Vi har en olympisk eld och den slutar aldrig brinna. Vi ska gemensamt lösa utmaningarna och då får vi tänka bortom klassiska modeller som ofta leder till inlåsningseffekter i de system vi har, sa Marcus Matteby, CDO, Sundsvalls kommun under webbinariet.

Se webbinariet i sin helhet här: