Hoppa till innehåll

Det var i samtal med sin 82-åriga mormor som Sam Bingmark,19 år, förstod att hon behövde hjälp med att förstå sin nya surfplatta. Då föddes idén till ”Vår digitala värld – en instruktionsbok till den inte så digitala generationen” som visar steg för steg hur man använder sin mobil, surfplatta eller sociala medier.

Idag är Sam vinnare av priset ”Årets vara” som delades ut i samband med SM i Ung Företagsamhet 2020 och stolt VD för företaget Vår digitala värld.

– Utan mormor hade jag inte kommit på vad mitt UF-företag skulle fokusera på. Jag ville göra något som hjälpte andra och det är tydligt att det är för många i den äldre generationen som inte har fått möjlighet att lära sig hur IT och teknik kan hjälpa dem i vardagen. Jag insåg att jag inte hade tiden att hjälpa alla som behövde hjälp så därför kom jag på idén att skriva en enkel instruktionsbok, berättar Sam Bingmark.

Mormor Birgitta var en viktig del av utvecklingen av företaget och i egenskap av testpilot så fick Sam många värdefulla insikter från henne.

– Jag funderade på hur jag skulle komma i kontakt med målgruppen. Det var lite tufft i början eftersom jag både var oerfaren och lite halvblyg. Men efter några jättebra möten med pensionärsorganisationerna PRO och SPF vågade jag tro mer på mig själv som person och som entreprenör och nu har jag sålt över 1000 böcker, berättar Sam.

Idag har Sam tagit studenten från Tälje gymnasium och har bestämt sig för att fokusera på att utveckla företaget. Tanken är att företaget dels ska fortsätta att sälja boken men även erbjuda konkreta workshops där deltagarna får lära sig hur de ska göra för att använda tekniken på bästa sätt. Sam vänder sig framförallt till äldre men alla som vill lära sig mer är välkomna.

Nu vill Sam utveckla bolaget genom att bland annat rekrytera lärare som kan hjälpa till med att hålla workshops.

– Jag ser att det finns så många som vi kan hjälpa men då behöver vi vara fler så just nu söker jag nya kollegor. Vi ska gå långt, i vår digitala värld och det känns otroligt kul att jag har fått den här chansen, säger Sam.

Är du intresserad av Vår digitala värld eller vill beställa boken? Läs mer här.