Hoppa till innehåll
Varför har ni tagit detta initiativ? 

Hack the Crisis ärver regeringsuppdrag inom ramen för Hack for Sweden som regeringen torsdag 26/3 beslutade skulle gå till DIGG myndigheten för digital förvaltning. Hack the Crisis är en global rörelse som startade i Estland i mitten på mars och nu sprider sig över världen. Målet är att hitta konkreta digitala lösningar på den kris världen befinner sig i med anledning av Covid-19.

Vad önskar ni uppnå? 

Konkreta lösningar inom följande tre områden: rädda liv, rädda samhället och rädda näringslivet.

Vilka riktar ni er till med ert initiativ? 

Alla kan vara med och bidra! Samhällets goda krafter behöver komma samman och skapa de verktyg vi behöver för att motverka effekterna av pandemin. Vi behöver mentorer med expertkompetens inom olika områden, partner organisationer som kan bistå med allt från deltagande team till digitala verktyg eller öppna data.

Vad erbjuder ni konkret? 

En möjlighet att vara med i kampen mot corona- och delta i ett 48-timmars online hackathon 3-6 april. Över 3000 hackare har redan anmält sig och vi har nästan 100 partnerorganisationer. Signa upp på www.hackthecrisis.se.