Hoppa till innehåll
Varför har ni tagit detta initiativ?
Vi på TietoEVRY har i mer än 50 år varit en pålitlig IT-partner för offentlig sektor och näringslivet i hela Norden. Som en stor nordisk aktör är det självklart för oss att bidra till att hitta smarta lösningar på de svåra utmaningar vårt samhälle står inför, både på kort och lång sikt.

Vad önskar ni uppnå?
Vi vet att våra tjänster redan gör stor nytta för hela samhället, inte minst nu när människor och organisationer i allt högre grad går från fysisk till digital kommunikation. Med det här initiativet vill vi samla en arbetsgrupp från TietoEVRY som kan agera mer proaktivt för att identifiera samhällsproblem och utmaningar som uppstått i det här akuta läget och bidra till att utveckla lösningar på dem. Vi vet samtidigt att vi inte kommer att kunna göra detta själva och vi är därför väldigt glada över det här breda branschinitiativet för att gemensamt bekämpa effekterna av Coronaviruset.

Vilka riktar ni er till med ert initiativ?
Vi har inlett ett arbete för att undersöka vilka kompetenser, tjänster och resurser vi kan bidra med i våra uppdrag för offentlig sektor och andra samhällskritiska funktioner. Vi tittar närmast på lösningar för hälso- och sjukvården, detaljhandeln och logistikbranschen som vi bedömt som extra viktiga just nu.

Vad erbjuder ni?
Vi tittar främst på hur vi kan bidra med vår breda kompetens inom AI och analytics och vi har inlett kontakt med olika myndigheter och företag i Sverige, Norge och Finland för att bedöma vilka behov de har och vad vi kan göra för att hjälpa dem. Detta sker självklart med stor respekt för den extraordinära belastning de samtidigt måste hantera men vi vill erbjuda vår hjälp vid behov. Vi arbetar på ett antal spår som vi hoppas kunna konkretisera inom kort.