Hoppa till innehåll
Var erbjuder ni konkret?

Fujitsu har rankats som ledare inom arbetsplatstjänster av Gartner fyra år i rad, nu senast i början av 2020. Vi hjälper flera stora organisationer i privat och offentlig sektor att arbeta på distans, att bli mer mobila och digitala. Vi vill dela med oss av den kunskapen för att hjälpa organisationer att hålla igång verksamheten på bästa sätt. Ett format för detta kan vara en digital co-creation workshop där vi tillsammans når fram till lösningar på de konkreta utmaningar som en organisation kan ha.

Varför har ni tagit detta initiativ?

Fujitsu är ett japanskt bolag. Att bidra till ett bättre samhälle är en del av vårt DNA. Vi kallar det ”Responsible Business” och det är en hörnsten i allt vi gör. Så därför är det självklart för oss att försöka hitta sätt att bidra under Corona-krisen, så som vi redan gör inom flera andra områden.

Vad önskar ni uppnå?

Vi vill att hela Sverige ska vara på fötter igen så snart som möjligt. Att hjulen börjar rulla och att både privat och offentlig sektor kan rivstarta den dag då myndigheterna är redo att släppa restriktionerna. För att det ska gå krävs att verksamheter hålls igång så långt det är möjligt även under rådande omständigheter. Här kan vi hjälpa till.

Vilka riktar ni er till?
Jag tror att det framför allt är stora organisationer som kan dra nytta av vår förmåga att hjälpa verksamheter att hantera en föränderlig omvärld. Det är där vi har den stora erfarenheten, som en av världens största aktörer inom IT och digitalisering.