Hoppa till innehåll
De utbildningsteknologiska företagen har arbetat för högtryck de senaste veckorna för att möta lärarnas och skolornas behov av undervisning online, vid en eventuell skolstängning.

– Flera av våra leverantörer arbetar nu i skift för att får upp alla resurser och för att kunna erbjuda skolor tillgång till alla de kostnadsfria digitala läromedel som förlagen nu erbjuder, säger Jannie Jeppesen, VD på Swedish Edtech Industry.

En nationell portal har etablerats, i syfte att samla allt stöd och resurser som hela edtech-sektorn ställer till förfogande. Portalen Skola online (covid-19) uppdateras dagligen och innehåller idag över 50 leverantörer som tagit fram stöd till skolorna och som erbjuder; kostnadsfritt digitalt läromedel terminen ut, lärarstöd för undervisning online samt utökad beredskap för användning online.

– Nu kan lärare, elever och skolledare snabbt få en överblick över de digitala läromedel och digitala verktyg som leverantörerna erbjuder skolorna kostnadsfritt under covid-19, säger Jannie Jeppesen.

Läs mer www.edtechkartan.se/cms/skolaonline/