Hoppa till innehåll
Vad erbjuder ni konkret?

Yepstr är en plattform där hushåll eller företag som behöver hjälp kan hitta ungdomar som vill hjälpa till. Det handlar om typiska ungdomsjobb som t ex barnvakt, eventjobb eller läxhjälp. Yepstr är superlokalt eftersom hjälpen i många fall finns rakt över gatan. Idag har 35 000 yeppar (vi kallar våra ungdomar så) över hela Sverige laddat ner appen och skapat ett konto.

Varför har ni tagit detta initiativ?

Vi befinner oss i en extrem situation som troligen kommer pågå över relativt lång tid. Det krävs att vi är många som hjälps åt. Vi är redan i ett krisläge, men om sjukvården inte har personal på plats kommer vi snabbt gå från kris till katastrof. Vi vill därför göra vad vi kan för att se till att all vårdpersonal som kan jobba, också gör det. En del kan lösas av att ”samhällskritiska” yrken fortfarande har rätt till barnomsorg. Men tusentals kommer stå utan, och det vill vi hjälpa till med så långt det går.

Vad önskar ni uppnå?

Vi vill göra vad vi kan för att vårdpersonal och andra yrken kan fortsätta gå till jobbet även om förskolan stänger.

Vilka riktar ni er till med ert initiativ?

Primärt till anställda inom vården. Men även till andra yrkesgrupper som behövs för att samhället ska fungera.