Hoppa till innehåll
Varför har ni tagit detta initiativ?
Norrsken har med ökande oro sett corona-virusets framväxt och påverkan på samhället globalt. I vår vanliga verksamhet så jobbar vi för att accelerera lösningar på samhällsproblem och just nu har Norrsken släppt allt för att fokusera helt på att accelerera lösningar till Corona-krisen och dess efterspel. På 30 timmar mobiliserade vi kapital, partners och volontärer samlat på plattformen Action against corona för att hjälpa lösningar att skala snabbare. Detta är bara början och vi tror stenhårt på att jobba tillsammans med andra som har samma mål.

Vad önskar ni uppnå?
Vårt mål är att de fantastiska startups, organisationer och initiativ som driver lösningar ska kunna göra det så effektivt som möjligt för att komma komma samhället till nytta ännu snabbare.

Vilka riktar ni er till med ert initiativ?
Action Against Corona riktar sig till startups som behöver stöd, företag som vill bidra med tjänster och offentligheten som vill bli volontärer. Initiativet syftar alltså till att brygga alla dessa partner och ta tillvara på potentialen på bästa möjliga sätt.

Vad erbjuder ni, konkret?
Action Against Corona erbjuder ökad tillgång till kapital, partnerskap och volontärtimmar från exempelvis utvecklare. Det är också en fantastisk möjlighet för exponering då trafiken till plattformen varit otroligt hög bara sedan vi lanserade den igår kväll. Vi uppmanar nu alla goda initiativ och lösningar samt företag som vill bidra att registrera sig på sidan för att kunna maximera den positiva impacten.