Hoppa till innehåll

Migrationsverket måste utveckla den nya modellen för arbetstillstånd på ett sätt som stärker Sveriges konkurrenskraft. Det skriver Ana Andric, näringspolitisk expert på TechSverige tillsammans med Joakim Bourelius, näringspolitisk expert, Innovationsföretagen, Li Ljungberg, näringspolitisk expert, Teknikföretagen, Caspian Rehbinder, näringspolitisk expert, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige och Patrick Joyce, chefekonom, Almega på Dagens industri debatt.

Om Migrationsverket vill leverera på regeringens uppdrag att främja den högkvalificerade arbetskraftsinvandringen krävs att de kunskapsintensiva företagens internationella rekrytering radikalt underlättas. Vår uppmaning till Migrationsverket är att utveckla den nya modellen för arbetstillstånd på ett sätt som stärker Sveriges konkurrenskraft.

Till debattartikeln: https://www.di.se/debatt/debatt-migrationsverkets-sankta-ambitioner-slar-mot-svensk-konkurrenskraft/