Hoppa till innehåll

Här är Sveriges 50 mest inflytelserika inom tech

De engagerar, utbildar, inspirerar, levererar och finansierar. Genom olika insatser bidrar de till utvecklingen och synliggörandet av digitaliseringens möjligheter. Idag publicerar TechSverige och Foundry Tech50 – Sveriges hetaste lista med de mest betydelsefulla personerna inom tech.

Ledarna, förebilderna och makthavarna – eldsjälarna och pionjärerna, entreprenörerna och direktörerna. Idag publiceras Tech50, Sveriges viktigaste lista över de mest inflytelserika personerna inom tech 2023. Den har sammanställts av techförlaget Foundry och bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige för att uppmärksamma och hylla dem som bidrar starkt till utvecklingen och synliggör tech och digitaliseringens möjligheter.

– Att Sverige i många stycken är en ledande technation beror till stor del på att vi genom åren har haft många starka ledare, entreprenörer, inspiratörer och doers som har gjort skillnad för den digitala utvecklingen.

Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, TechSverige

Även idag finns sådana här hjältar mitt ibland oss och med Tech50-listan vill vi hylla dessa personer som med sitt engagemang och sin kompetens bidrar till att stärka Sverige. Årets lista innehåller allt från modiga innovatörer, beslutsfattare och kulturbyggare till företagsledare och investerare, som alla är värda lite extra strålkastarljus. Tillsammans gör de skillnad för Sverige som världsledande technation, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.

Tech50 är en årligt återkommande lista över de mest inflytelserika personerna inom tech i Sverige. Några personer kommer att lyftas fram extra som finalister, och under branscheventet Tech Awards Sweden den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm, kommer en vinnare att presenteras.