Hoppa till innehåll
Under 25–26 januari är Kistamässan i Stockholm samlingspunkten för dem som leder, utvecklar och effektiviserar vård och omsorg. Parallellt med mässan e-Hälsa+MVTe pågår även Lösningar för Offentlig Sektor och Framtidens Hälso & Sjukvård.

– Lösningar för Offentlig Sektor och MVTe är en fantastisk mötesplats för näringsliv och offentlighet. Jag hoppas på många interaktioner och aha-upplevelser kring ny teknik och hur tech kan göra skillnad i den offentliga affären. TechSverige är partner till mässan och konferensen och sätter stort värde på denna mötesplats, säger Peter Kjäll som är TechSveriges näringspolitiska expert med fokus på frågor som healthtech och välfärdsteknologi.

Peter Kjäll kommer bland annat tala i flera sammanhang kring utmaningar och möjligheter i upphandling av tech och värdet av samverkan mellan näringsliv och offentlighet.

– Ett annat fokus är hälsodata som är väldigt aktuellt med tanke på förslaget kring ett Europeiskt hälsodataområde. Sen kommer jag självklart även att träffa många av TechSveriges medelmsföretag som både ställer ut och presenterar sina produkter och tjänster, säger Peter Kjäll.

Är det något i programmet som är särskilt intressant för dig?

– Jag kan varmt rekommendera seminariet ”Upphandling av tjänster – Lösningar för framtiden” där vi fokuserar på möjligheter och lågt hängande frukter för att göra denna mekanism bättre och mer agil. Annars finns det många spännande projekt som presenteras där tech gör stor skillnad. Ett exempel är TIDA som är ett samverkansprojekt mellan Skellefteå Kommun och vår medlem TietoEvry.