Hoppa till innehåll

I Ulf Kristerssons regeringsförklaring nämndes inte digitaliserings betydelse för Sverige. Inte heller har den nya regeringen någon uttalad digitaliseringsminister. Var är regeringens tech- och digitaliseringspolitik? Det frågar sig Åsa Zetterberg  och Per Wallentin, ordförande TechSverige.

Sverige har fått en ny regering och nu inleds en ny mandatperiod i en tid av stora utmaningar för Sverige och omvärlden. Det är i detta skede viktigare än någonsin att regeringen har siktet inställt på framtiden och möjliggör för en hållbar och stark digital utveckling. Om vi ska klara konkurrenskraften, säkerheten, jobben och välfärden och samtidigt ställa om till ett mer hållbart samhälle, behöver Sverige en betydligt mer ambitiös och sammanhållen tech- och digitaliseringspolitik. Dessvärre ser vi inte att statsministerns regeringsförklaring signalerar detta.

Läs hela debattartikeln på computersweden.idg.se.