Hoppa till innehåll
På fredagen den 28 oktober presenterades juryn som ska utse Årets AI svensk 2022. Årets jury består av handplockad spetskompetens inom digitalisering från näringslivet, offentlig sektor och akademin.

Årets AI svensk delas ut av TechSverige och är en utmärkelse till en person som med sitt arbete och kunskap inspirerar, utmanar, engagerar och bidrar till verklig förändring. Ordförande i juryn är TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg:

– Med priset Årets AI svensk vill TechSverige lyfta fram de personer som verkligen bidragit till att visa på den enorma potential AI har för hela samhället och som har främjat utvecklingen. Vi ser fram emot att få jobba med de inkomna nomineringarna, konkreta exempel på där AI har spelat en central roll och människorna bakom.

Här är juryn i sin helhet:

Christian Guttmann, Executive Director, Nordic Artificial Intelligence Institute
Halil Radogoshi, Senior rådgivare, Skogsstyrelsen
Daniel Akenine, Nationell teknikchef, Microsoft
Sarah Wamala Andersson, Professor, hälso- och välfärdsteknik, Mälardalens högskola
Fredrik Heintz, Professor, Datavetenskap, Linköpings universitet
Daniel Gillblad, Co-Director for AI Sweden & Director of Chalmers AI Research Center
Elena Fersman, VP, Head of Global AI Accelerator, Ericsson
Robin Teigland, Professor, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers Tekniska Högskola
Louise Callenberg, Teolog och entreprenör, vd Singula
Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör TechSverige

Fram till fredagen den 11 november tas nomineringar till priset emot på aretsaisvensk.se och vinnaren offentliggörs under det digitala eventet Årets AI svensk senare i november.

Om Årets AI svensk:  

Årets AI svensk är ett pris som delas ut av TechSverige. Utmärkelsen går till en person som bidragit till utvecklingen och synliggörandet av svensk AI. Det är tredje året i rad som priset delas ut och fjolårets vinnare var Danica Kragic Jensfelt, professor vid KTH. Läs mer om priset på aretsaisvensk.se.