Hoppa till innehåll
En ny rapport visar att flera företag utsätts för cyberattacker dagligen. I en debattartikel på altinget.se skriver näringspolitiska experter från TechSverige, Almega och Säkerhetsföretagen att arbetet för ökad cybersäkerhet behöver skyndas på.

”Över 90 procent av tjänsteföretagen i undersökningen samarbetar inte alls med myndigheter om cybersäkerhet. Det råder en stor osäkerhet kring vilka myndigheter som de ens kan samarbeta med eller få stöd av.” skriver artikelförfattarna som vill se en nära samverkan mellan staten, offentliga aktörer och företagen för att förebygga, upptäcka och hantera cyberangrepp, vilket också är det nationella cybersäkerhetscentrets uppdrag.

Rapporten som Almega har låtit säkerhetskonsultföretaget 4C Strategies ta fram, visar att en femtedel av tjänsteföretagen blivit utsatta för cyberattacker de senaste tre åren. Majoriteten av attackerna är dessutom riktade och kvalificerade. Den verkliga bilden är med sannolikhet ännu mörkare – det finns ett konstant ”brus” med ständiga attackförsök.

Läs hela artikeln på altinget.se.