Hoppa till innehåll
Strax innan sommaren lanserade TechSverige sitt valmanifest Techagenda för Sverige, en rapport som bland annat innehåller 37 policyförslag för hur Sverige ska bli en världsledande technation, med ett direktsänt seminarium.

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar medverkade med en filminspelning där han konstaterade att TechSverige är helt rätt ute med att Sverige har så mycket att vinna på att vara världsledande i den digitala utvecklingen:

”Ni har naturligtvis helt rätt, Sverige ska vara en världsledande technation. Digitaliseringen är vår tids stora samhällsomvälvande kraft som skapar nya tjänster och möjligheter att förbättra vår livskvalitet och ser till att vi levererar nya innovativa lösningar, utvecklar vårt gemensamma samhälle och stärker vår konkurrenskraft, ökar vår innovationsgrad och effektiviserar våra processer.”  konstaterar Khashayar Farmanbar och fortsätter:

”Precis som ni beskriver genom era 37 policyförslag så behöver vi  satsa på ett stärkt ledarskap, vi behöver jobba mer med kompetensförsörjningen och se till att stärka den. Vi behöver jobba med att stärka och säkra offentlig sektor. Vi behöver stärka vår informations – och cybersäkerhet. Vi behöver koppla upp hela landet, landsbygd likväl som städerna, för att vi ska nå de här fördelarna och effekterna.”

Digitaliseringsministern uttryckte avslutningsvis en önskan om ett fortsatt samtal med TechSerige och branschen för att stärka vårt samhälle:

”Likt med klimatomställningen ska vi se till att det digitala arbetet vi gör leder till högre innovationsgrad, högre hållbarhet och ett stärkt digitaliserat arbetssätt. J
ag ser verkligen fram emot att träffa er och diskutera hur vi ser till att Sverige blir en världsledande technation.”