Hoppa till innehåll
I dag och i morgon deltar EU:s telekomministrar i ett möte i Paris för att diskutera informations- och cybersäkerhet. Ministrarna förväntas även göra ett gemensamt uttalande med anledning av Rysslands invasion av Ukraina och spridningen av desinformation.

Inför detta möte har Digital Europe och TechSverige, som en av 35 europeiska branschorganisationer, skrivit ett öppet brev om vikten av att EU satsar på informations- och cybersäkerhet. Brevet innehåller också en tydlig uppmaning till ministrarna att stödja Ukraina och bidra till att människor i Ukraina – och på flykt – har möjlighet att hålla kontakt med familjer och närstående. Här har svenska mobiloperatörer, liksom mobiloperatörer i flera andra medlemsstater, redan beslutat att ta bort avgifter för samtal, sms och mms till och från Ukraina. Ministrarna uppmanas att överväga hur de ytterligare kan underlätta kommunikationsmöjligheterna.

letter-to-telecoms-ministers-on-ukraine-7-march-2022