Hoppa till innehåll

En ny kull elever har diplomerats efter att ha genomfört programmeringsutbildningen Changers Tech på innovationshuset Changers Hub. Genom ett samarbete med IT&Telekomföretagen har deltagarna blivit exponerade för branschen och fått möjligheten att expandera sitt nätverk och bygga relationer som kan leda till framtida jobbmöjligheter.

Alan Arif–  Jag vet inte ens varför jag funderade så länge på att söka kursen. Om man är tech-intresserad och vill lära sig något nytt och nätverka så är det fett värt det, säger Alan Arif.

Redan innan han började på Changers Tech hade Alan Arif en idé om en app som han vill utveckla.

–  Jag ville lära mig mer om hur det funkar och hur företagen jobbar.  Förutom allt man lärde sig så var det bästa med kursen alla människor jag har lärt känna. Jag skulle absolut rekommendera andra att söka, 100 procent.

Changers Tech expanderar nätverk

Alan Arif kurskamrat Leonella Bosch sökte till Changers Tech när hon inte riktigt visste vad hon ville göra efter gymnasiet.

– Det var en jättebra möjlighet att få lära mig något nytt. Tech var nåt som jag inte hade någon koll på. Jag tyckte att det var väldigt flummigt men kände att jag ville lära mig mer om det. Jag hade liksom inte längre någon ursäkt för att inte sätta mig in i det.

Leonella BoschNu när kursen är avslutad är Leonella Boschs plan att söka till olika yrkeshögskolors program för utveckling inom bland annat front-end (det användaren ser i sin webbläsare och gränssnittet för webbplatsen som användaren interagerar med).

– Det är svårt att peka ut en höjdpunkt med kursen för allt har varit jättebra – människorna, lärarna, coacherna och föreläsarna! Men det som jag blev mest inspirerad av var när vi fick lyssna på Microsofts vd Helene Barnekow och Viktor Fredell på Pop House Entertainment som äger Space Digital Culture.

Samtliga kursdeltagare kan, från att ha känt stor osäkerhet inför kursstarten, tänka sig att arbeta med tech och en av deltagarna har redan blivit anställd på Handelsbanken. Endast en av eleverna hoppade av kursen vars deltagare bestod av lika många kvinnor som män.

Läs också: Changers Hub arbetar för att demokratisera framgång