Hoppa till innehåll
Lingio startade som ett volontärprojekt sommaren 2015 i samband med den då kraftigt ökande andelen flyktingar som kom till Sverige. Tre gamla kollegor från Spotify, EA Games och MTG ville bidra och hjälpa nyanlända att snabbare komma in i det svenska samhället och på arbetsmarknaden – och utvecklade därför en språkapp som riktade sig specifikt till nyanlända för att lära sig det svenska språket.

Viljan att hjälpa utrikesfödda med språk, utbildning och arbete för att snabbare bli en del av samhället är fortfarande stor, och har bidragit starkt till att det som en gång var ett volontärprojekt växte och nu är ett företag med språkkurser för hela 25 olika yrkesroller, och med kunder över hela Sverige.

Förutom yrkesspråk och kommunikation utbildar Lingio även i lika värde och jämställdhet, svensk arbetsmarknad, god arbetsmiljö och välmående anställda, digitala färdigheter för de som känner sig utanför internet, cybersäkerhet för personal på företag, kunskap om olika bedrägerier för äldre medborgare, med mera. Det återkommande temat för Lingio är att via utbildning och lärande lösa stora samhällsutmaningar.

Lingio gör detta i samarbete likasinnade organisationer och företag som vill bidra till ett bättre samhälle, så hör gärna av er!

Mer information: lingio.com

Yashar Moradbakhti


Kontaktperson:

Yashar Moradbakhti, vd

yashar@lingio.com