Hoppa till innehåll

Utveckla nya möjligheter för utbildning

Dell Technologies arbetar idag för att hjälpa samhällen där elektricitet inte är en självklarhet. På flera platser i Afrika och Sydamerika har Dell skapat Solar Learning Labs – ett slags soldrivna lärocenter. Klassrummen är byggda av konverterade containrar, med ventilation och naturligt ljus. Dessa klassrum är utrustade med Dell Wyse-stationer som drivs av solpaneler monterade på taken. Idag har Dell 18 lärocenter och till dags dato har 10 000 nya studenter fått tillgång till modern teknologi.

Mer information: https://corporate.delltechnologies.com/en-us/social-impact/transforming-lives/youth-learning.htm

Aktivt arbete för jämställdhet 

Dell arbetar aktivt för att skapa en jämställd och inkluderande arbetsplats, där medarbetare känner sig värdefulla, engagerade och inspirerade. Dell har flera ledarskapsprogram särskilt utvecklade för att säkerställa att arbetet går i rätt riktning – till exempel Leading Women @ Dell som riktar sig mot seniora medarbetare med höga ambitioner och Managing Success Now med målsättningen att ge dem som kommit en bit i sin karriär nya verktyg att utvecklas och flytta fram sina mål ytterligare.

Mer information: https://corporate.delltechnologies.com/en-us/social-impact/cultivating-inclusion.htm

Ansvarsfull produktion och konsumtion 

Hållbarhet är mer än att bara ta fram miljövänliga produkter – det handlar om att göra hållbarhet till en hörnsten i allt vi gör, från produktion till transport och återvinning när de inte behövs längre. Till dags dato har Dell återanvänt mer än 45 miljoner kilo material från egna produkter till 125 olika produkter, bland annat skärmar, servrar och datorer. Dell tar tillvara allt från plast och metall till specifika saker som magneter från hårddiskar till guld från moderkort.

Mer information: https://corporate.delltechnologies.com/en-us/social-impact/advancing-sustainability/sustainable-products-and-services/materials-use.htm 

 

Plasten i haven – Hur vi vänder vågen 

Varje år hamnar 8 miljoner ton plast i våra hav. Enligt vissa kommer det att finnas mer plast i haven än det finns fisk redan år 2050. Dell Technologies arbetar aktivt för att bryta trenden, bland annat genom att skapa processer för att samla upp plast på väg ut i våra hav och använda till förpackningar. Sedan 2017 har Dell återanvänt mer än 27 ton plast på det här sättet. Dell har också startat det branschöverskridande Next Wave-initiativet som samlar några av världens största företag i det här arbetet.

Mer information: https://corporate.delltechnologies.com/en-us/social-impact/advancing-sustainability/sustainable-products-and-services/materials-use/recycled-materials.htm  

 

Katarina Kenne
Katarina Kenne.


Kontaktperson
Katarina Kenne, Hållbarhetsansvarig
070-670 10 16

katarina.kkenne@dell.com