Hoppa till innehåll
I höstens första avsnitt av Telekomnyheternas Telekomstudion medverkade IT&Telekomföretagens näringspolitiska expert My Bergdahl. Inbjudna var även Staffan Åkesson, teknisk chef på Telia, och Haval van Drumpt, vd på Tre. De diskuterade bland annat 5G, kommande budget och konsekvenserna av coronapandemin.

– För oss på IT&Telekomföretagen har pandemin naturligtvis inneburit stora förändringar. Vi är ju en medlemsorganisation så beroende på vad våra medlemsföretag har för behov och önskemål agerar vi utifrån. Vårt fokus har varit att sprida information till våra medlemmar men också drivit påverkansarbete för att i någon mån kunna mildra effekterna för företagen, sa My Bergdahl.

Under diskussionen om regeringens kommande budgetproposition var alla överens om att det behövs mer pengar för att åstadkomma bättre uppkoppling i hela landet. IT&Telekomföretagen har drivit frågan länge och My Bergdahl uttryckte en klar förhoppning om att pengarna nu kommer.

– Vid vårt webbinarium i förra veckan så pratade energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman om rejäla satsningar. Jag tror inte att de 50 miljoner som aviserats för bättre uppkoppling på tågen är det enda som kommer att gå till bredband.

Sändningen går att se i efterhand via denna länk.